Warning: Declaration of WC_Product_Composite::get_price_suffix() should be compatible with WC_Product::get_price_suffix($price = '', $qty = 1) in /var/www/vhosts/androidmediabox.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-composite-products/includes/class-wc-product-composite.php on line 0
Kodi TV| Android Mediabox
Selecteer een pagina

Kodi Xbmc Mediaplayer

Lees alles over Kodi TV ( XBMC ) en het Kodi Addon TV Pakket voor onze Android Kodi Xbmc Mediaplayer

Kodi TV & XBMC

Kodi Xbmc is een Android tv mediaplayer app voor een Android Media Box waarmee films, series, muziek en foto’s kunnen worden bekeken en beluistert. Je zou Kodi kunnen vergelijken met Windows Mediaplayer, Apple iTunes en Youtube.

Er is één belangrijk verschil. Kodi heeft de mogelijkheid om add-ons te installeren. Dit zijn kleine apps die beschikbaar zijn vanuit de ‘open source’ software van Kodi. Met deze gratis addons kunnen films, series en sport van over de hele wereld worden bekeken.

*open source: iedereen mag en kan gratis addons maken en toevoegen. Let op: androidmediabox levert de standaard Kodi versie zonder illegale addons.

Miljoenen mensen gebruiken Kodi (XBMC)

Miljoenen mensen van over de hele wereld maken gebruik van Kodi Xbmc en dit aantal neemt iedere dag flink toe. In Nederland zijn er naar schatting zo’n 375.000 gebruikers van Kodi.

De gratis software is naast Android ook beschikbaar voor Windows en Mac. Ook veel Android Xbmc boxen hebben standaard Kodi geïnstalleerd. Kodi is een legaal software programma dat wordt gemaakt door XBMC foundation. Bij Android Media Box krijgen gebruikers een Android TV media speler met de legale versie Kodi TV voor-geïnstalleerd. 

De 3 grootste voordelen van een Android Kodi xbmc mediaplayer

Z

Honderden gratis addons beschikbaar.

Z

Kodi heeft geen abonnement en is na installatie gratis.

Z

Met de addons van Kodi kun je  populaire films en series  kijken.

Kodi Addons

Veel addons die voor Kodi worden aangeboden worden niet gemaakt door de makers van Kodi zelf. Dit is belangrijk om te beseffen. Deze addons worden door bedrijven en personen gemaakt. Dit noemen we 3rd party addons. De addons die Kodi zelf beschikbaar heeft zijn in de meest Europese landen 100% legaal.

Een aantal 3rd party addons zitten echter in een grijs gebied. De addons bieden onder andere streams (films kijken zonder downloaden, net als youtube) voor films, video’s, sportwedstijden. Het aanbod verschilt per periode en per addon.

Hoe werkt Kodi Android?

De meeste gebruikers die Kodi voor android hebben geïnstalleerd maken gebruik van speciale addons waarmee een verbinding wordt gemaakt met een enorme lijst van streams. Deze addons worden niet voor-geïnstalleerd door Androidmediabox. Je dient zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld DOKI of TVADDONS.

Je download niet het hele bestand maar streamt alleen het gedeelte dat je op dat moment kijkt. De film of serie wordt niet opgeslagen op je apparaat. Ook worden er geen bestanden gedeeld (of geüpload) met andere gebruikers. Dit is wel bij bijvoorbeeld Popcorn Time wel het geval. Een Android Media Box is geschikt om Kodi TV mee af te spelen. Gebruikers hebben ruime keuze uit een breed aanbod van streams met films, series en sportwedstrijden.

Populaire Addons in Nederland

Kodi heeft honderden 3rd party addons beschikbaar. Vele worden gemaakt door liefhebbers van films en series of sportwedstrijden. Op de website van o.a. tvaddons staan alle populaire addons van dit moment.

Androidmediabox biedt geen ondersteuning of advies voor addons. Het is aan de gebruikers van de tv box zelf om hiermee aan de slag te gaan. Veel Nederlanders en Belgen kiezen voor DOKITV om addons te installeren. Deze gratis software wordt ontwikkelt door liefhebbers van tv series, sport, films en games. Lees hier meer over doki.

 

Veelgestelde vragen van klanten en consumenten

Lees eerst de tips en adviezen voordat je een Android Media Box koopt. 

Wat heb ik nodig voor Kodi?
Om Kodi tv te gebruiken heb je een Android Media Box (AMB) nodig. Bij de pakketten van ABM zit standaard een werkende versie van Kodi met een aantal Addons. Gebruikers kunnen zelf eenvoudig extra  Addons toevoegen, zodat ze hun favoriete media kunnen streamen, zoals voetbal, kinder tv, buitenlandse zenders, internationale films en hit series.
Moet ik Kodi zelf installeren?

Nee, Kodi zit standaard voor-geïnstalleerd op een Android Media Box (AMB). Je hebt alleen een internet verbinding nodig en een TV. Voor 3rd party addons kunnen gebruikers zelf aan de slag met bijvoorbeeld DOKITV of TVADDONS. Hier biedt Android Mediabox geen support voor. Gebruik is op eigen verantwoordelijkheid.

Hoe sluit ik een Android Media box aan?
De Android Mediabox aansluiten gaat heel eenvoudig. Je hebt alleen een LCD of Led tv nodig (Standaard platte tv), een stroomaansluiting en een goede wifi verbinding. Het bereik van Wifi moet wel voldoende zijn in de ruimte waar de Android Media Box staat. Naast Wifi is het ook mogelijk om een Lan kabel (internetkabel) in de AMB (Android Media Box) te steken. Stap 1: Pak de Android Media Box (AMB) uit. Stap 2: Steek de stekker van de adapter in het stopcontact. Stap 3: Steek de HDMI kabel in de TV (dit is de platte kabel) Stap 4: Zet de Box aan met de afstandsbediening. Stap 5: Ga naar instellingen en voer de Wifi code in. Tip: Heeft u geen wifi? Gebruik dan een losse internetkabel (niet meegeleverd)  
Wat is het verschil tussen Chrome Cast en Android Media Box?

Chrome cast en een Android Media Box zijn twee totaal verschillende apparaten. Een Android Media Box is een mini computer, te vergelijken met een laptop zonder beeldscherm. Deze werkt zelfstandig en heeft een eigen videokaart en processor aan boord om apps te gebruiken en Kodi af te spelen. EenGoogle chromecast is alleen een doorvoer apparaat. Met dit apparaat kun je alleen beelden en geluid doorsturen van je smartphone, laptop of computer naar je TV. Je speelt de film niet af op de chromecast, maar op een ander apparaat. Kodi Chromecast Heb je een hele snelle laptop of Mac Book Pro? Dan zou je er voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een Chromecast. De Kodi app is gratis beschikbaar voor Mac en Windows. Let wel op: het installeren kan lastig zijn en lang duren. Kodi zelf kun je niet op een Google chromecast installeren.

 

tag: Verschil Chromecast Android Media Box

Het verschil tussen het type Android Media Box & Kodi mediaplayers

De Android Media Box is een verzamelnaam voor Android TV boxen waar Kodi op staat. Er zijn verschillende Android TV boxen en andere bedrijven hanteren vaak een eigen naam voor het zelfde type Android TV box. Waar moet je om letten om de juiste box te kopen? 1. Selecteer altijd een Android Media/ TV Box waar minimaal 1 gb aan werkgeheugen op zit. Voor full-hd valt 2 gb aan werkgeheugen aan te raden. Anders is de mediaspeler (TV Box) erg traag met het afspelen van films en series. 2. Koop een Android Media/ TV Box met minimaal een quad core processor erin. Deze rekenkracht wordt gebruikt om snel door menu’s te gaan. Full HD op een mediaspeler zonder Quad core gaat vaak niet lukken. 3. Kies voor een mediaspeler met minimaal 8gb opslag/flash geheugen. Dit is de opslag waar de software op staat (Android en Kodi) en ook tijdelijk de films en series op worden gestreamd. Ook de mogelijkheid om de opslag te vergroten met een SD kaart is een pré. 4. Er zijn Kodi mediaplayers waar geen Android op staat. Dit zijn o.a. de Raspberry Pi (Raspberry Pi 1  & Pi2 Model B). Wij raden sterk af om deze te kopen, tenzij je van knutselen houdt. Dit systeem is uiterst onbetrouwbaar en goedkoop. 5. Informeer eerst naar het type nummer. Sommige Android Tv spelers worden onder een fictieve naam voor een dubbele prijs verkocht. Zo betaal je soms bij de ene aanbieder €130,- voor een M8S PLUS die bij de andere aanbieder €200,- kost. Je krijgt dan precies het zelfde apparaat met een ander stickertje. Kijk hier voor uit. De software zoals KODI is gratis en open-source. Als je hier voor hebt betaald kun je de tv box beter terugsturen.

Is streamen met Kodi wel legaal?

Het is het legaal om films en series te streamen in Nederland. Maak hierbij wel gebruik van films en series vanuit legale bron, zoals Netflix, Youtube, of de officieel KODI addons.

Vanaf eind april 2017 is het niet legaal om films en series te streamen vanuit illegale bron. Sommige KODI addons die door externe partijen worden ontwikkeld kunnen dergelijke streams bevatten, waarmee gebruikers nieuwe films en series gratis kunnen bekijken.

Op dit moment worden gebruikers die content uit illegale bron streamen nog niet aangepakt. Wel worden bedrijven die tv boxen verkopen met een compleet illegaal addon pakket gesommeerd om de verkoopactiviteiten te staken. Androidmediabox.nl heeft een focus op 100% legale apps en content en biedt dit type addon pakket niet aan. Gebruikers die hier wel gebruik van willen maken kunnen aan de slag met diverse aanbieders, zoals DOKITV of TVADDONS . Hier wordt door Androidmediabox.nl geen support voor geboden.

Wil je een Android TV box met Kodi bestellen?

Bekijk de aanbieding

Pin It on Pinterest

Share This